2013. január 17., csütörtök

Szivárványos fátyol

Julcsinak tegnap volt az ötödik szülinapjra, többek között szivárványos fátylat szeretett volna. Nem voltam biztos benne, hogy meg tudom-e csinálni, mert ennyire átmenetesre selymet még nem festettem, de egész jól sikerült, a szülinapos elégedett volt az eredménnyel :-)


A selymet lábosban festettem. Először félbehajtottam és csak a lelógó két végét dugtam bele a piros festékbe kb. 10 cm-re, majd kicsit mozgattam fel-le, így jutott feljebb is festék, de kevesebb. Kihűlés után a két végét fogtam meg és a közepét a sárgába mártottam bele, majd utoljára jött a kék, az volt a legkönnyebb, mert simán csak az egyik végét kellett beledugni a festékbe. Ahol korábban piros volt, ott szép lila lett :-) 

Egész jól sikerültek az átmenetek, egyedül a zöld-kék résznél lett kicsit élesebb a határ, a sárgát ezen az oldalon nem sikerült olyan jól fel-le húzogatni a lábosban.


A pántot natúr vastagabb fonalból horgoltam, majd a kész pántot beáztattam citromsavas vízbe. Mivel pici az egész pánt, úgy döntöttem, hogy közvetlenül a porfestéket teszem rá egy pici kanál segítségével, féltem, hogy ha a feloldott festéket teszem rá, akkor egyből szétfut és beszívja teljesen. Így egész jól működött, először a sárga port szórtam rá, kézzel kicsit megnyomkodtam, aztán a két szélén a piros és a kék. Fixálásra ment a sütőbe.





4 megjegyzés: